Mens en Muziek: expositie Jan Smalt

Op zaterdag 7 juni 2008 opent in de KunstKerk in Amsterdam een expositie van tekeningen en schilderijen van Jan Smalt.  Deze in 2006 overleden kunstenaar wijdde zich pas na een lange carrière als musicus volledig aan de beeldende kunst.
Voor de beeldende kunstenaar en voormalig contrabassist Jan Smalt (1922 - 2006) was 'De Mens' een onuitputtelijke inspiratiebron.  Zijn grote liefde voor de muziek was daarbij steeds, op de achtergrond of op de voorgrond, aanwezig.

Zelf schreef hij hierover: "Tekenen is voor mij communicatie. Ik bevestig de band met mijn medemensen door ze te tekenen, waar ze ook zijn.  Dat lukt mij het beste als ze met iets anders bezig zijn dan voor mij poseren, bijvoorbeeld met kaarten, dansen of muziek maken.  Vandaar dat veel van mijn tekeningen gemaakt zijn op plaatsen waar die dingen zich afspelen.  Muziek, indien goed, helpt daarbij om een staat van waakzaamheid, gepaard met onbevangenheid, te bereiken.  Zo speel ik- op mijn manier- het spel mee."

Om extra luister te geven aan deze expositie worden elke zaterdag en zondag concerten gegeven, door o.a. Jazz-a-Bell, het Prisma Strijktrio, Trio Scordatura, Bernd Brackman, en Het Collectief. Aanvang concerten 16.00, vrij entree. Kunstenaars, kom tekenen! Schetsboeken en eenvoudig tekenmateriaal aanwezig.

De expositie is te zien vanaf 7 juni t/m 22 juni 2008.
Openingstijden: donderdag t/m zondag 15.00 - 19.00 uur.
Plaats: de KunstKerk, Prinseneiland 89, Amsterdam, tel 020 6271238, www.kunstkerk.nl
Opening: zaterdag 7 juni 15.00 - 19.00

Voor meer informatie en het recente concertprogramma:  www.jansmalt.nl
Elisabeth Smalt, tel 06 2044 0183,