Van 7 juni t/m 22 juni 2008 is er telkens op zaterdagen en zondagen om 16 uur een gratis toegankelijk concert in de KunstKerk.

Op zaterdag 7 juni om 16 uur het debuutoptreden van Jazz-a-Bell, een nieuwe groep uit Rotterdam, die vocale jazz speelt. Drie van de vier musici hebben na een klassieke scholing gekozen voor populaire muziekstijlen. Gitarist Rocky Dotulong, pianiste Jolanda Wagenaar en bassist/pianist Christian Smalt ontmoetten elkaar in de jaren 80 op het Rotterdams Conservatorium, een van de eerste vakopleidingen Lichte Muziek. Sindsdien werkten ze in allerlei projecten samen, maar meestal geen jazz. Maaike van Zetten is leadzangeres van salsaband Axioma, waar ook Christian in speelt. Haar wens om jazzrepertoire te zingen heeft geleid tot de vorming van Jazz-a-Bell. Het repertoire bestaat uit klassiekers zoals Nat King Cole en Chet Baker die zongen, met uitstapjes naar Cuba en Brazilië.


Zondag 8 juni 2008, 16 uur

Guy De Bièvre: Ancient Music

Gastheer Bob Gilmore en zijn Trio Scordatura nodigt u uit voor dit concert met werken van de Belgische componist Guy De Bièvre, zoals Equatorial Soundings; Of Snow and Fine Dust; Station Positions and Profile Numbers (Strange and Sweet); Anomalies; Rêve d'amour réorganisé; Playing Solitaire.

Door: Trio Scordatura met gastmusici Anne La Berge, fluit; Michiel Weidner, cello; Thomas Smetryns, gitaar; Heleen van Haegenborgh, piano. Ook Guy De Bièvre zelf zal aanwezig zijn.


Zaterdag 14 juni 2008, 16 uur

Een recital door
Elisabeth Smalt - altviool
Bernd Brackman – piano

Met:
Beethoven pianosonate nr 15 opus 28 “Pastorale”
Shostakovich sonate opus 147 voor altviool en piano


Zondag 15 juni 2008, 16 uur

Recital door
Elisabeth Smalt - altviool
Bernd Brackman – piano

Met:
Britten “Lachrymae” , Reflections on a song of Dowland
 “Haan” van Geert Schoonbeek (De Klankdichter). Een Première!
Een zelfgemaakte bewerking van de vioolsonate in G opus 78 van Brahms, die reeds furore maakte op het KlankKleurFestival 2007.


Zaterdag 21 juni 2008, 16 uur

Het vermaarde Brusselse ensemble Oxalys opent de middag met muziek van Ferdinand Ries. Ries bevond zich gedurende een groot deel van zijn leven in de schaduw van Beethoven, als leerling, helper en vriend. Oxalys vond het tijd om zijn prachtige muziek aan de vergetelheid te ontrukken. Vooruitlopend op een cd, die begin volgend jaar uitkomt, presenteert Oxalys hier enkele van zijn originele fluitkwartetten.

Toon Fret - fluit
Shirly Laub - viool
Elisabeth Smalt - altviool
Martijn Vink - cello. 

Vervolgens treedt Het Prisma Strijktrio op met:
"De strijkstok en het penseel" - oog in oog met beeldende kunst; een muzikale rondleiding langs de schilderijen van Jan Smalt. Aan de hand van deze schilderijen neemt Prisma het publiek mee in een avontuur van zintuiglijke associaties.  


Zaterdag 21 juni 2008, 19 uur

Voor genodigden: de Elisiade  


Zondag 22 juni 2008, 16 uur

Het Collectief

Dit sublieme Belgische ensemble presenteert vanmiddag zijn nieuwste cd, met Olivier Messiaens tijdloze geloofsbelijdenis ‘Quatuor pour la fin du temps’, gecomponeerd als krijgsgevangene in de 2e wereldoorlog.

met: Thomas Dieltjens, piano
Benjamin Dieltjens, klarinet
Wibert Aerts, viool
Martijn Vink, cello